Followers

World Clock

>

Monday, January 4, 2010

Satu dekad tu bersamaan dgn 10 tahun laa . .

10 years have passed . . So let’s see if I have changed a lot ke tak ? Hmph . .


· Klu dlu time Darjah 5, aku bukan men kekok nk tulis tarikh tahun 2000 jadi 00 time awal tahun smpi la pertengahan thun. Even Sir yg ajar aku English time tu pon siap ckp dier kekok tulis thn 00 ni. So aku rasa aku akn kekok gak tulis tarikh 2010 jadi 10 je. Apa la aku ni nk tgk change kat tulis tarikh pon nk bgtau. Ahaha !

· Klu kat skola rendah dlu aku bole dikatakan atlet pasal masuk acara lari n balapan bagai, skang ni aku tak bersukan langsung n sgt kurang melakukan aktiviti yg mengeluarkan peluh ni. Aku juga rasa aku makin clumsy klu bab2 sukan ni.

· Klu dlu best fren aku sorg je skang ni best fren aku keep changing from one to another. Actually dorg tak penah pon aggp aku sbg best fren dorg aku jew yg pasan.

· Klu dlu aku sgt suka steal da limelights n agak popular time kat skola (Yeker?Hehe), skang ni aku sgt pasif n intovert di universiti. Kwn2 kat skola dlu pon ag byk compare to kat universiti. Wow I am really having problem with social consciousness dgn org sekeliling aku. Well, Wot Ea Voir !

· Klu dlu aku aktif berpersatuan n join activites sana sini, skang dah tak lagi.

· Klu dlu aku suka jimat duet, skang ni aku tersangat BOROS ! !

· Klu dlu aku suka simpan duet semata2 nk beli novel tiap kali cuti, skang ni aku lagi suka beli baju2 or pape yg aku rasa menarik dr buku. Kesimpulannya books bukan main priority aku dah. But takder r langsung bukan priority aku. I still love books ! : )

· Klu dlu aku confuse n lost, skang ni aku tak confuse ag dah.

· Klu dlu aku tak taw pasal internet ni esp pasal download2 muvies, series n clips ni, skang ni aku sgt giler akan download2 ni n in fact ia merupakan hobi kegemaran aku skang.

· Klu dlu aku sgt jeles n meluat tgk org slalu tkr phone (sgt jeles tiap kali Afiq Faidhi datang time Prep malam show off hp baru yg dier syik tukar n Teacher Ellysha yg tak abis2 show off hp br time tusyen BI), skang ni aku dah jadi org tu pon. As from now, aku dah tkr 5 phones ! Dis year n sooner it’s going to be 6 ! Gosh !

· Klu dlu aku sgt tak rapat dgn Balan n asyik gado je, skang ni kitorg kamcing giler vavi nye. Hehe.

· Klu dlu aku tak pandang itu fesyen n brand2 mahal ni like Topman n just suka shopping kat Jusco je, now I really do !

· Klu dlu aku tak pakai perfume, skang ni klu bole satu botol tu aku nk tuang kat badan aku. Haha.

· Klu dlu aku slalu ckp kat diri yg aku takkan dpt g luar negara smpi bile2 pasal dah tak dpt smbg laja kat overseas, tgk2 aku dah jejakkan kaki ke United Kingdom (London,Southampton,Manchester,Liverpool,Warwick,Oxford), France (Paris) dan Singapore! Oh tak lupa juga to Kelantan, Terengganu dan Sarawak. Haha. I feel so lucky. Next destination: Haramayn and maybe Italy. Insya Allah.

· Klu dlu aku takder aset harta yg berharga, skang ni aku ader byk aset berharga like motorsikal, laptop dan macam2 lagi.

· Klu dlu aku sgt fanatik dgn Harry Potter, well aku masih lagi fanatik n proud to be HP Die-Hard-Fan smpi ke mati !

· Klu dlu aku sgt sakit mata n benci tgk bdk2 skola aku pakai suar cikang n singkat2 ni, skang aku sgt suka suar2 ni n I’m going to keep on buying those pants ! In fact, aku rasa ley naek giler klu tgk org pakai skinny yg kena dgn dorg. (Note: British people in Stansted Airport !)

· Klu dlu tiap kali aku dtg UIA for Friday Prayer, aku pelik ap ke bnda la Kuliyyah IRKHS ni n slalu mocking pronounce IRKHS in “irrrkss”, tgk2 I am a student in dis Kuliyyah. (IRKHS stands for Islamic Revealed Knowledge and Human Sciences)

· Klu dlu aku sgt suka sebut “Menjengkelkan, Jiaaaaaar,Skandals”, skang ni aku lagi prefer ckp “Oh My Gosh, Oh ea, Bodo, Babi, Pantat” dan mencarut. Haha.

· Klu dlu aku tak penah taw ap itu rmbt lurus, skang aku dah kenal n aku sgt suka akn hairstyle cm2 n prefer rmbt aku cm2 even tho rmi org tak suka rmbt aku cmni. Peduli ap aku. (Masih lagi tak dpt maafkan org2 yg hina aku klu bab2 rmbt ni)

· Klu dlu aku takder bilik sndri kat umah aku, skang aku dah ader bilik plus my own CLOSET !

· Klu dlu aku laja Arab sejak dr Darjah 1, skang aku stil laja kat UIA. Blaja bertahun2 tak gak pandai2 ckp Arab smpi skang. Aiyoo

· Klu dlu aku rasa terurus skit dlm bab2 agama ni, now I don’t.

· Klu dlu org slalu ejek dpn2 aku lembut dan pape sahaja perkataan yg berkaitan dgnnya, skang ader je ag but mostly lebey to umpatan.

· Klu dlu aku suka English n perasan aku pandai ckp English kat skola, skang ni aku sgt benci English dan terasa sgt bodo in English dan klu bole tak nk ckp in English. (But i still love English songs, movies, series, celebrities n books!)

· Klu dlu, aku slalu belikan Opah paper, kelapa parut, kicap dan bermacam2 lagi barang di kedai runcit pas balik skola agama smpi handle basikal aku berat sebelah, skang dah tak lagi.

· Klu dlu org slalu panggil aku lidi, kurus kering, anorexia nervosa, tak ckup makan, skang aku bukan lagi k! Aku dah makin berisi n yg paling penting BMI aku 20.3! Itu menunjukkan berat badan ideal wlupun aku kurus gak. At least aku dah tak underweight cm dlu. So people, STOP CALLING ME THESE NAMES !! Cermin diri dlu tu sket sebelum nk judge org.

So myb I have changed a lot cuma kadang2 tu kiter tak pasan yg kiter ni dah change a lot. Well, bak kata Beyonce “I am Me”.

p/s: Oh kepada kwn2 UIA terima kaseh pasal berikan aku kepuasan yg teramat sgt semasa kiter bersuka ria di Genting Highland. Ni la trip to Genting aku yg paling best stakat ni! Thanz Guys!

p/ss: Sgt obsessed dgn Pixie Lott skarang ini ! Payah aku nk minat artis British ni. Ni smua penangan pas balik dr London r ni. Haha.


A good beat never hurts no one ! Yeaaaahhh !


4 comments:

  1. weyh.. ak still n will ever anggap ko besties ak ap... =p
    nway, lame dah x menjengok blog ko nih... haha...~mst ko pk besties konon.. hehe..
    so, how's the trip to genting? mst best gile babeng x hingat punyer...

    ReplyDelete
  2. forget bout those haterz.the truth is that kau mmg paparazzi mlayu plg meletop yg aku knl.at least kau tak fake n thats the most important thing.

    ReplyDelete
  3. to safwa:
    thanz a lot!sayang sama ko..hehe

    to mus:
    mmg sgt happening giler!aku hepy giler g sana ritu..hehe

    ReplyDelete
  4. bagusla banyak yang kau sedar ape yg ko wat...teruskan ape yang elok k...chaiyok!!
    buat ape yg terbaik untuk diri ko...

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...