Saturday, January 2, 2010

New Year's Eve . .

First of all HAPPY NEW YEAR everyone! May all good things will come for all of you guys dis year. Soryla klu posts aku sblm2 ni aku syik emo je keja. Well biarla aku dan masalah aku yg tak selesai2 tu aku deal n korg takyah la cm tertanya2 wut i am dealing. Newaaaaaaaayy nk citer skit celebration new year aku kali ni. Actually aku tak plan pon nk smbt new year tapi kebetulan time aku nk hangout dgn Besties aku jatoh time nk New Year. Hehe.

Ice Skating kat Sunway Piramid

Ari kames 31st December 2009 ritu Aku, Ikhwan, Nun, El n Arep Suk g Sunway Piramid. Agenda utamanya adalah utk bermain ice skating. Actually Aku n Ikwan dah plan lama gile dah nk kuar g men ice skating ni pas El abes practical. Tapi ritu El syik postpone je due date dier benti so tak dpt r nk kuar dgn dier. Patutnya g week sblm 31st December ni tapi ader pulak masalah ag Ikwan tak dpt ikot n Arep Suk pulak g panjat gunung. Nun pon time ni cm tak dpt kuar. So g la time 31st December ni. Time New Year's Eve ni aku ader klas pagi kol 8.30 smpi 9.50 and 11.30 till 12.50. Since Ikwan ader hal petang tu dorg decide nk g pagi. So aku pon terpaksa la ponteng klas Islamic Aqidah kol 11.30 tu. Haha aku klu bab2 ponteng klas semata2 nk jumpa Besties ok je. Soo kol 11 cm2 Ikwan n El bwk keta masing2 dtg YuYaYiea jemput aku n Arep Suk. Arep bole g pon pasal dier mmg takder klas ari kames. Klu ader mmg hampeh la dier nk ponteng. Dier mmg Ratu g klas tak cm aku. Hahaha. Nun pulak El dh g jmpt dier sblm dtg amik Aku n Arep Suk. Den kitorg dua keta pon gerak r g Sunway.

Mcdonalds ! Para pa pa I'm Lovin it ! Hehe

Smpi2 Sunway kitorg g makan dlu kat McD. Sblm makan spt biasala masing2 ngomel 'Aku tak kesah je makan katner'. Sorg nk mkn A&W la, sorg nk mkn TGI Friday la, KFC la n macam2. Last2 MCd sajorh pasal murah pon murah gak cuz time tu tgh kol 12. Kat Mcd tu dkt je dgn tmpt ice skating. Mula2 aku tgk cm seram je nk men. Rmi gak org men. Bagus aku pikir pasal nt klu jatoh org tak sedar sgt pon. Hehe. Aku n El tak abih2 pakat nk stay together kat atas ice tu pasal kitorg tak penah pon men ice skate. Pas makan kitorg pon g tmpt ice skating. Kena byr 21 hengget n klu takder glove kena beli 8 hengget. Aku seb bek ader glove aku bwk time aku g London dlu so jimat r duet aku sket. Den kitorg pon g amek kasut dier. Ya Allah beratnya kasut dier aku rasa. Dah mcm Boot pon ader. Nk pakai pon dahla payah cuz dier keras kan so ko tapak kaki tu kena tonyoh2 smpi kaki ko nk sakit so bole masuk kaki ko kat dlm kasut tu. Pas dah pakai tu aku dah berdiri mmg aku rasa nk jatoh cuz tak dpt balance. Aku ni klu bab balance kan badan mmg fail cm Bella Swan dlm Twilight. Ha pakai kasut nipon aku rasa cm pakai hi heels ! Barula aku taw naperla rmi pompuan duk terpeleot klu pakai heels tu. Soo model2 n artis yg pakai heels n dapat jalan serta menari terlompat2 smbl pakai heels aku mmg tabik spring sama korg ye! Hehe. Pas dah siap2 pakai kasut kitorg pon masuk r dlm ice court tu. SUMPAH LICIN GILER BUBBY ! ! Aku n El terjerit2 terlolong2 cuz takot jatoh. Kitorg duk pegang dinding tepi court tu je. Patu jalan skit2. Jaln skit rasa nk jatoh je. Ikwan n Arep Suk dah penah men n dorg mmg pandai men ice skating soo takder la terhuyunh hayang cm Aku ni r. Dorg relax je. Yg Nun pulak mula2 cm aku tapi lama2 dier dah bole skating dah. Yela dier nkan men skate soo senang r dier nk balancekan badan dier. Besides Nun ni dier tak takot jatoh so dier berani r nk jalan kat tengah2 tu. Aku tgk spjg men kt ice skating tu byk kali gak r dier jatoh smpi bergolek2 gak r tapi dier relax je. Dah biasa jatoh time men skate kan. Yg aku ni ha terkedek2 cm ketam tak reti jalan kat atas ice court tu. Nk jatoh pon aku takot kang patah pulak tulang pelvis aku ni ha. Aku ni bukan gemuk pon. Haha. Lagipon klu jatoh mmg sejuk ice tu n ko mmg kompem akn basah lenjun smpi boxer or spender or trunk or brief ko basah kuyup ko. Mau ko garu bontot ko je nt tak selesa. Ish2. Yg tak tahan si El r berpeluh2 kaw2 nye cuz try nk balancekan badan dier n lenguh cuz tahan nk berdiri. Mula2 men pusing2 kitorg kena kuar jap pasal org tu nk 'bersihkan' court tu. Yg 2nd time kitorg masuk balik El dah smgt r nk skate skali jatoh smpi 3 kali. Aku tergelak2 tgk dier jatoh smpi strangers pon tlong angkt dier. Mmg klaka abes r. Aku pon ader gak jatoh tapi bukan jatoh duduk r. Lama gak r kitorg kat court tu nk dekat 2 jam tak silap aku. Yg pastinya pani aku dah taknk men ice skating cuz sgt memenatkan unless klu dah pandai men roller blade or balancekan bdn aku br laa aku teringin nk g men ice skating tu blk. Papepon best gak sbrnnya dpt tgk org len jatoh keliling kiter n ader rmi je org cm aku tak reti skating duk tepi je. Klu yg terer tu ader gak yg over nk berlagak2. Benci gak aku tgk.

Pose ntah pape.

Ikwan and Nun kat Ice court. Pas aku tgkp gmba ni ader dua org mamat guard ice skating ni datang kat aku sound ckp takle tgkp gmba. Cet !

Gloves !

Dlm keta Ikwan

After ice skating Ikwan dah nk balik dah cuz dier ader kena anta mak cik dier g mana ntah. Arep Suk pon nk balik dah cuz dier ader tusyen. Euww g tusyen.. Haha. Soo sblm balik camwhore la jap. Yg tak tahan tu dlm byk2 tmpt lawa kat Sunway tu kat CAr park gak kitorg tgkp gmba. Haha. After dorg ni dah bla tggl je r Aku, El and Nun. Mula2 ingt nk tgk Sherlock Holmes kat sni skali tgk dah full kat Sunway ni r. so kitorg decide nk lari g OU pasal dkt skit dgn Sunway. Sblm bla singgap jap Starbucks beli Frappucino. Aku spt biasa la guna debit card je beli ice blended ni siap blanja El ag. Skali rasa biasa je pon. Aku rasa Old Town n Pizza Hut punya Ice blended ag sedap. Mula2 offer kat Nun dier taknk cuz dier cm boikot r Starbucks skali last2 rasa gak pas El kuarkan statement tak tahan which is "Kat Makkah tu ko kuar je Masjidil Haram dah nmpk pon Starbucks"..Hahaha.Soo kitorg pon lari g OU. Smpi2 je OU pon GSC n TGV penoh 4 Holmes ni. Haish citer ni mmg rmi sgt r org tgk. Ingt nk tgk citer Cirque Du Freak tapi Nun pulak kena balik awal skit cuz takot takder bas n soknya dier kena balik kg. Aiyoo spoil r Nun. Soo kitorg pon tak jd r tgk wyg kat OU ni. EL mula2 dah hampa dah cuz dier ckp dier cm payah dah nk tgk wyg pani cuz nk balik Perak dah. Den dier cdg kat aku tgk dgn dier je pas anta Nun balik kat MBO Ampang. Aku pon tak kesah je n cm nk tgk gak Holmes ni cuz rmi org kata best. Aku cek r jap guna Maxis Wap ader tak showtime time midnite n ader kol 12.30. Sblm kuar 4m Ou kitorg g karok kat Karaoke Jamban dpn GSC Ou ni. Mula2 ingt nk nyani 4 lagu je skali smpi 7 lagu. El n Nun mula2 gak cm malu2 nk nyanyi pekik2 lolong2 cm aku nyanyi last2 dorg pon join je. Cuma aku tak puas ati org jamban sblh kitorg ni syik usha kitorg je. Pegi mampos la sama korg!Ni antara lagu2 kitorg karok
  1. Lovegame - Lady Gaga
  2. Dancing Queen - Abba
  3. Don't Lie - BEP
  4. Guns n Roses - Sweet Child of Mine
  5. Fergie - Big Girls Don't Cry
  6. MJ- Black and White
  7. The Killers - Mr. Brightside
Mmg puas ati giler r karok ni. Aku rasa syooookkkkkk sgt pasal dapat terpekik2 n lepaskan smua stress. Haha. After dat, EL beli album The Fame Monster. Nk cr yg bukan Malaysian Edition tapi tak jumpa. Fyi EL suka kumpul album sama gak cm aku cuma koleksi dier ag byk r. Ha time kitorg nk solat maghrib El bisik kat aku "Zam kiter dah terlepas 2 kali tgk Nun amik wudu'.Dis time kena tgk ni".Tergelak2 aku dgr statement El pasal kat skola dlu Nun mmg terkenal dgn ketelitian dier amik wudu n solat as aku pon penah mentioned kat dlm post Expose sblm2 ni. Mmg tak ubah2 gak r Nun punya teliti tu. Aku tahan gelak jew time amik wudu' sblh dier. Mmg gaya tersendiri dier amik wudu tu ader ag r. Hahaha. Pas kuar from OU g Bukit Bintang pasal drop by Nun kat situ. Pas bye2 muah2 dier aku n El g ampang beli tiket wyg. Smpi2 sana ingt nk tgk yg awlnya kol 1o tapi dah penoh soo tgk r midnite nya.Den kitorg g jumpa adek El kat condo area Keramat cm2 cuz dier nk anta barang n g makan kat area situ. Makan2 n borak2 r smpi kol 12. Dkt tmpt mkn ni sblh je hi way AKLEH n mmg bole nmpk KLCC so nmpk gak r fireworks wlupon ader bgunan halang view fireworks. Aku n El pon smbt r New Year kat tepi jalan je tgk bunga api. Patu kitorg cpt2 gerak g MBO balik cuz nk tgk Holmes kol 12.30. Best giler VAVI citer ni. Mmg smart abes r n klaka giler citer dier. Pandai suami Madonna wat citer. Aku ingtkan dier director hampeh je. Jude Law n Robert Downey pon pandai berlakon. Pas abes citer dlm kol 2.30 kitorg balik umah aku kat Kepong. El dier sleepover kat umah aku mlm tu. Seb bek ayh aku tak tdo ag time tu soo dpt r aku masuk umah. Hehe.

Soo nilah 'cerpen' aku celebrate New Year 2010 . . Heee

Nun tgh amik wudu smbil El peace syp2 kat blkg dier. Dier tak sedar pon time ni. Haha.


p/s: Time 1/1/10 g jalan Mid pulak dgn kwn2 UIA. Akhirnya aku beli gak album BEP and Pixie Lott. Mmg best lagu2 dier. Ohh tiap kali aku dgr lagu Pixie Lott msti aku teringatkan London. Huaaaaaaaaaaaaaahhh ! Dan juga kudos kpd Nun cuz tgkp2 gmba time g Sunway ritu. Skang tgh tggu gmba lomo kat Arep Suk je. Hehe.


Marhayum ! Haha



1 comment:

  1. happy new year 2010 too!
    hmm...i miss 2006 a lot!!!!

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...